logo
Matilda - vår nya kollega

Jag blir bjuden på skönsång, skratt och en härlig energi när jag känner vår nya kollega Matilda på pulsen så här hennes andra vecka på jobbet. Teamet är nu utökat med en supply chain coordinator och här ska du få lära känna henne lite mer.

 

Vem är Matilda?

”Det är den stående, existentiella frågan det ja” svarar Matilda innan hon tar ton och börjar sjunga ”Jag är en lugn person med takt och ton, måttfull och balanserad…”. En julmänniska det är hon, men ännu viktigare för henne är ”The spooky season” som ju kommer först. Men där efter kommer julen och då är hon rätt tidig med att nynna på jullåtar berättar hon.

Matilda kommer från en stor familj och beskriver sig själv som en lugn och positiv person som är öppen för nya saker, personer, erfarenheter och upplevelser. Hon beskrev det så fint själv när hon sa:

”Det finns så mycket i livet som jag har kvar att upptäcka, jag ser fram emot att ta alla dessa stegen som sen kommer leda mig till de här upplevelserna eller till att träffa nya personer som inspirerar mig.”

 

Två utbildningar senare

Hon har inte bara en, utan två (!) utbildningar i ryggen. En examen inom PAO (Personal, arbete och organisation) och nu även en Inköp & supply chain management examen sedan någon vecka tillbaka. Utöver det har Matilda arbetat med flera olika typer av arbete där kontakten med människor genomsyrar de flesta arbeten hon haft.

På Tara Pac vill hon bidra med ”Hur mycket som helst” säger hon med glimten i ögat. ”Jag hoppas att jag kommer ses som en värderad kollega och teamplayer. Eftersom det är ett mindre företag tror jag också att jag kan bidra på flera områden med mina två utbildningar i ryggen.”

 

Matildas känsla av Tara Pac

”Det var mitt första intryck och den känsla jag hade som fick mig att tacka ja till den här tjänsten, alla kändes väldigt vänliga och öppna för nya personer. Jag har fått ett väldigt bra intryck från första stund av både företaget och personerna här, det känns som ett härligt gäng. Jag upplever att ni redan har etablerat ett bra samarbete i gruppen, till och med mer än så, det känns positivt och tryggt och som att det kan ge mig en bra start här.”

(Vi tackar massor för de fina orden och blir såklart lite extra stolta över att höra det)

 

Vad gör du gärna efter arbetstid?

Utanför arbetstid tycker Matilda om att vara ute i naturen, umgås med hundarna, vänner och familj. Pilla med växter (vi har redan haft stickling-dealing på kontoret) och att äta gott gör hon gärna.

”Kreativa projekt som att rita, måla, bygga med modellera, virka ja lite ’you name it, I’ve done it’ där verkligen, jag har provat på allt och tycker om det”

Förutom det så sitter hon gärna och researchar på nästa resmål, just nu är det Japan som lockar. Men kanske blir det en resa till USA först då lillasystern ska dit och vara au pair ett tag.

 

Lars om rekryteringen

”Vi vill fortsätta att utveckla den strategiska delen av våra inköp- och logistikflöden ännu mer och har därför anställt Matilda som supply chain coordinator. Hon är driven, utvecklingsinriktad och nyfiken som person och kommer tillföra ytterligare dimensioner till vårt redan starka team. Jag önskar Matilda ett stort lycka till och ännu en gång varmt välkommen till oss på Tara Pac!”

– Lars Persson, VD

Matilda - vår nya kollega
Ikon scrolla till toppen av sidan