Kontakta oss
  • Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt med dig

  • +46 46-23 80 90+45 98 38 92 66
    +47 22 33 36 00+358 9 348 9185

Plastflaskor

Plastflaskor med unika egenskaper!

Största utbudet av plastflaskor med kapsyl erbjuder vi i PET. Dessa är godkända för livsmedel både i standard material
och i återvunnen PET som blivit mycket populärt på marknaden. Kapsyl erbjuds i plast eller aluminium och kan
levereras påskruvade eller i kartong. Volymer finns från 40 ml upp till 2 liter och går att få med tryck.

Läs mer

Filter

Plastflaska vs Glasflaska?

 

Plastflaskor har stora fördelar jämfört med glas då materialet är lättare vilket kräver mindre energiåtgång vid transport som i sin tur minskar kostnaderna. Materialet är okrossbart, säkert och håller ner ljudnivån i produktionslinjer. Många flaskor, speciellt i PET så ingår flaskorna i ett återvinningssystem där man från gamla flaskor återanvänder samma material till nya.

Plastflaskor är därför ett väldigt bra alternativ till alla olika ändamål. Vi erbjuder ett brett sortiment av både flaskor i PET och PE till främst
livsmedel, kosmetik och kemiska produkter. Det finns kapsyler i både plast och aluminium.

Plastflaskor och den cirkulära ekonomin!

 

Vi arbetar aktivt för en cirkulär ekonomi där målet är att förlänga livscykeln så långt det går. Genom att välja en förpackning i plast som sedan konsumenter kan sopsortera alternativt panta gör att vi kan återanvända plasten istället för att den bara förbränns eller hamnar i haven.

Vad är skillnaden på plastflaskor i PET och i PE?

 

Vi erbjuder ett brett utbud av olika serier där våra kunder kan få plastflaskor i olika material. PET är ett material med hög syrebarriär och är glasklar till utseendet. Produkten visas upp på ett väldigt smakligt sätt och har en högre hållbarhet.  Plastflaskor i PE är mjukare och andas mer. Produkten här syns inte pås samma sätt men klarar dock mer starka produkter som tvättmedel eller andra kemiska produkter.

Så väljer du rätt du rätt flaska

 

För att veta vilken plastflaska som passar just din produkt är det viktigt att tänka på om produkten har några utmärkande egenskaper. Behöver flaskan vara utformad med en specifik funktion? Glöm inte att anpassa plastflaskan efter hur den ska användas av slutkonsumenten.  

Flaskans funktion är viktig

 

När vi pratar om plastflaskor är vi alltid intresserade att veta till vad och på vilket sätt de ska användas. Kanske ska den ha en trigger-kapsyl eller en pump? Behöver den vara livsmedelsgodkänd, tåla kemikalier eller vara av återvunnet material? Känns det svårt att veta allt i förväg? Fråga oss, vi hjälper dig gärna att hitta rätt plastflaska