Kontakta oss
  • Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt med dig

  • +46 46-23 80 90+45 98 38 92 66
    +47 22 33 36 00+358 9 348 9185

Plastburkar med lock

Plastburkar med funktion och kvalitet!

Största utbudet av plastburkar med lock erbjuder vi i PP (polypropylen). Dessa är livsmedelsgodkända, staplingsbara
med tryckmöjlighet och handtag. Standardfärg är natur men går att få i valfri färg på både burk och lock.

I vårt utbud finner du allt från små plastburkar som kan användas till kosmetik och livsmedel till stora plastburkar för mejeri, byggmaterial eller foder.

Plastburkar med lock i PET är mer begränsat men även dem godkända för livsmedel, går att få med tryck och har skruvlock. Små plastburkar till pharma, kosmetik och hälsokost är i PE (polyeten) och kommer i standardfärg vit med ett snap-on lock.

Filter

Vilket material ska du välja till din produkt?

Plastburkar med lock i polypropen – För praktisk användning!
Plastburkar i polypropen är populärt till livsmedel för att de är enkla att öppna, stänga och smidigt går att hantera i maskiner då de är staplingsbara. Vidare finns det praktiska fördelar, de går att varmfylla, frysa och köras både i micro och diskmaskin. För att attrahera kunder på butikshyllan är många av dessa plastburkar tryckta med IML både på burk och lock. Se inspiration!

Plastburkar med lock i PET – För en lyxig och exklusiv känsla!
Vill du visa upp din produkt på en lyxigt sätt genom att utnyttja produktens utseende så ska du välja PET. Materialet har den bästa syrebarriären och förlänger hållbarheten på produkten. Går att frysa och tillsätta UV-skydd för känsligare produkter. Våra PET-burkar har skruvlock som är lätta att öppna och återanvända. Säker och tät vid transport! Se inspiration!

Plastburkar med lock i PE – För pharma och kosttillskott!
Detta material är väldigt vanligt till pharma produkter. Ett mjukare material som släpper igenom mer syre men skyddar från UV-ljus.
Dessa plastburkar formblåses så att man får ett skruvlock som sitter fast i förpackningen. Se inspiration! 

Skruvlock, trycklock eller snap-on lock?
Det kan vara svårt att veta vilket lock du ska välja till olika produkter. Till våra plastburkar i PP erbjuds det ett tryck-lock med tamper evident funktion vilket försäkrar slutkonsumenten om att ingen har öppnat den. Detta lock är lätt att öppna samt återförsluta. 

Väljer du en PET-burk så är det vanligare att du har ett skruvlock. Detta lock går att få med folie i locket som gör att produkten försluts ordentligt. En bra lösning för lösaktiga produkter. Ett enkelt skruvlock ser på de flesta burkar med konfektyr i.

Snap-on lock ser du ofta på pharmaburkar. Dessa trycks på i produktion med en inbyggd tampe-evident och har sedan en flik som gör att locket sitter kvar även vid öppet tillstånd.