logo
Intervju Hilda

Tiden bara flyger förbi och nu har redan en månad in på det nya året hunnit passera. Arbetet flyter på i sin vanliga takt, men i början av veckan fick vi tillökning i form av vår praktikant Hilda Andersson. Hon läser andra terminen av programmet webbkommunikation inom sociala medier vid Medieinstitutet i Malmö. Tanken är att hon ska praktisera på marknadsavdelningen under de kommande sex veckorna för att ta del av allt som rör hemsidan, grafisk formgivning och marknadsföringsstrategier. 

 

Berätta lite kort om dig själv, vem du är och vad det är du studerar 

"Hilda Andersson heter jag och jag är 23 år gammal. För tillfället läser jag andra terminen av programmet webbkommunikation sociala medier vid Medieinstitutet i Malmö. Det är alltid lika klurigt att beskriva sig själv med några få ord men jag skulle vilja säga att jag är framåt, alert och nyfiken. Jag älskar allt som rör djur, natur, resor och adrenalinkickar i lagom stora mängder. Jag är uppväxt på en liten hästgård strax utanför Landskrona och har ridit under hela min uppväxt, men just nu ligger det på paus för att lämna mer tid till studierna."

Hur har du kommit in på digital kommunikation? 

"När jag var yngre hade jag tankar på att studera journalistik då jag uppskattar att formulera mig med text, men tänkte senare om då jag kände att det var ett för smalt och avgränsat område. Man kan säga att webbkommunikation är en härlig mix av två världar, en stor mängd skrivande i alla dess former samtidigt som det varvas med marknadsföringsaktiviteter och grafiskt material."

Vad ser du fram emot under din praktik hos oss? 

"Jag ser fram emot att se hur jag kan använda mig av mina kunskaper ute i arbetslivet och se hur de kan appliceras i verkliga arbetssituationer. Förhoppningsvis kommer jag att vässa till mina skills när det rör både skrivande och grafisk formgivning men just nu vill jag bara lära mig så mycket som möjligt. Och inte att glömma, det ska bli så kul att lära känna alla härliga kollegor på Tarapac samtidigt som jag gör en djupdykning i hållbara plastförpackningar." 

Vad hittar du gärna på en ledig dag? 

"På en ledig dag föredrar jag att vara ute i den friska luften, gärna i naturen tillsammans med djuren eller bara spendera tid tillsammans med familjen. Ibland får jag inspiration till att baka men det är mest för att kunna provsmaka av alla gottigheter när de kommer ut från ugnen. Annars är det inte mycket som slår en lugn stund hemma i TV-soffan med en stor kopp te och välfylld lösgodispåse."   

 

Vi är mycket nöjda över vårt nära samarbete med skolor och studenter, och att vi kan erbjuda denna typ av praktiker. Det är ett mycket givande utbyte där vi lär oss av varandra. Vi delar med oss av all den kunskap och erfarenhet som vi sitter på och i utbyte får vi någon som granskar företaget med nya ögon. 

Vi välkomnar Hilda med öppna armar och hoppas att hon kommer att trivas här!  

 

Ikon scrolla till toppen av sidan