logo
Lars summerar året som gått

Här kan du läsa vår VD:s ord om året som gått, de förändringar som skett och sker inom branschen. Även de utmaningar han ser för framtiden och vad han ser fram emot för företaget under kommande år - 2023! Läs allt detta och även vilket lag Lars hejar på i Premier League i intervjun här nedan. 

 

Lars, hur länge har du arbetat på Tara Pac och vad har du haft för roller på företaget? 

"Jag har varit här i snart 23år, började som försäljningschef men i samband med flytten från Staffanstorp till kontoret i Lund för dryga sex år sen så tog jag över som VD 2016."

 

Vad tycker du mest om med ditt arbete på Tara Pac och din roll på företaget? 

"VD-rollen blir lättare om man har bra medarbetare och att vi har kul på jobbet. Det är en väldig fördel med Tara Pac för vi har kunniga, kreativa, roliga och ambitiösa medarbetare, vissa som varit här länge och vissa lite kortare. Det finns mycket som gör att det här företaget kommer få en intressant resa framöver."

 

Har du sett några förändringar i branschen under din tid på Tara Pac? 

"Miljön är verkligen i fokus, länder ser så olika på det vilket kan försvåra en hel del ibland. Sverige är väldigt långt framme. Det här är viktigt, jätteviktigt, vi måste tänka på kommande generationer. Återvunna förpackningar är något vi har arbetat med länge på Tara Pac och det kommer vi fortsätta med!!"

 

Vilka utmaningar ser du framöver för företaget och generellt inom branschen? 

"Vi har börjat med en digitalisering för att jobba ännu mer effektivt och rationalisera bort onödiga moment då det är flera system som ska samarbeta. Detta för att kunna ge ännu bättre service till våra kunder. Det gäller att vara lyhörd för kundernas tankar och önskningar, vi gör det här tillsammans.

 

Hur har du summerat året 2022? 

"Det har varit ett annorlunda år på flera olika sätt för Tara Pac men vi har tagit oss igenom även detta på ett fantastiskt sätt, än en gång tack vare grymma medarbetare. Tidigt under året lanserade vi vår nya hemsida och är så nöjda. Senare under året genomförde vi vår stora satsning ”The Tour” istället för att ställa ut på Scanpack vilket var ett medvetet val och vilken succé det blev 😊. När jag sammanfattar siffrorna för 2022 kommer det bli vårt bästa år hittills omsättningsmässigt."

 

Vad ser du fram emot under 2023 och vad har du i kikaren för Tara Pac? 

"Alltid svårt att sia om ett nytt år men jag tror det kommer bli ett bra år trots alla negativa signaler (jag är en positiv person) och man måste anpassa sig till läget och göra det bästa av situationen. Vår portfölj av förpackningar är bred idag men vi kollar hela tiden på hur vi kan bredda den och hitta nya spännande material/modeller, hela tiden med miljön i centrum. Vi har många spännande projekt i pipen vilket känns kul och gör att företaget fortsätter ha bra vind seglen!!"

 

Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsdag? 

"Jag gillar ju att promenera och tycker det är väldigt effektivt före, under (lunch) eller efter arbetsdagen. Sen är det ju alltid kul när det kommer in nya affärer, orders osv. I slutändan är det ju faktiskt det vi lever på som företag. Extra kul om det är ett projekt vi har jobbat med länge och att kunna leverera en förpackning som ingen annan på marknaden har levererat tidigare. När vi på Tara Pac kan slåss mot de större branschkollegorna tack vare vår kompetenta personal. Att vi har bra förpackningar är en sak, men det behöver finnas någon som presenterar det bra också samt att vi marknadsför oss i rätt kanaler och har den bästa hemsidan. I nästa led även personer som tar emot order, gör inköp, bokar frakter, skriver orderbekräftelser, följesedlar och fakturor och ja, genom hela värdekedjan. Vi är ett riktigt bra team, laget före jaget. Många här hissar hellre kollegan eller kunden än sig själva och det tycker jag om."

 

När du vill koppla av utanför jobbet, vad hittar du på då? 

"Då gör jag gärna någon fysisk aktivitet och det kan vara allt ifrån gym till padel, det sistnämnda gärna flera gånger i veckan. Till våren kommer golfklubborna fram och målet i år är att spela lite mer än tidigare år och komma ner i handicap 😊. Som sagt är jag genuint sportintresserad och då särskilt fotboll där Liverpool är mitt lag YNWA." 

 

"Vill avsluta med att önska alla en god fortsättning på det nya året."

 

Ikon scrolla till toppen av sidan