logo
Jokey Eco Concept – berätta mer!

Återvunna hinkar - för en cirkulär ekonomi

Några av våra mest uppskattade återvunna förpackningar är från vår serie Eco Concept, där alla plasthinkar är av återvunnen PP. En väldigt populär serie plasthinkar i ett återvunnet och homogent material. Allt för att sträva efter en cirkulär ekonomi!

För att vi ska kunna följa de riktlinjer som finns är det viktigt att tänka på att de förpackningar vi säljer är anpassade för lätt återvinning. Därför är en plasthink till exempel absolut mest optimal att ha med ett plasthandtag. Då är hela förpackningen i samma material och den kan återvinnas utan att slutkonsumenten behöver dela upp den i flera olika återvinningskärl.

Visste du att en plasthink som har metall handtag och slängs i plaståtervinning oftast åker till förbränning istället för att de flesta maskiner avläser den som en förpackning med blandat material. Så även om tanken är god när den återvinns så kanske den bara slutar som brännbart avfall. Det tycker vi är himla tråkigt! Våra Eco Concept plasthinkar är 100% återvinningsbara och helt i ett homogent material.

Förutom att våra plasthinkar från Eco Concept-serien är i homogent material har de även en lägre gramvikt för att minska mängden plast som används. De här hinkarna produceras av återvunnen plast där plasten kommer från flera återvunna förpackningar. Plastgranulaten som används är i flera olika färger och därför kan en del färgstick förekomma. Den här typen av ”skönhetsfläckar” är något som tydligt visar på att din förpackning är producerad av återvunnet material och något att vara stolt över. Är du intresserad av att veta mer om våra Eco Concept hinkar berättar vi gärna mer, ta kontakt med oss här!

636795156696314650Jokey
Ikon scrolla till toppen av sidan