logo
Melanie personalbild blogg

2024 har kickat igång med full fart och vi välkomnar nu vår nya kollega Melanie till Tara Pac-teamet. Hon kommer att ansvara för företagets marknadsföring och driva vårt hållbarhetsarbete framåt i rollen som marknads- och hållbarhetskoordinator. Idag ska vi få lära känna henne lite närmare, häng med!

 

Vem är Melanie?

Melanie är egentligen en go göteborgare, men som för 3 år sen valde att flytta till vårt älskade Skåne. Idag bor hon i Malmö tillsammans med sin italienska sambo Gionata och deras ettåriga son Dante.

Melanie berättar att hennes hjärta slår för äventyr och nya utmaningar. Hon präglas av nyfikenhet och positivitet, och är ständigt dragen till att utforska världen omkring sig. Resandet är en passion som hon gärna delar med sina nära och kära. För henne är varje resa en möjlighet att inte bara upptäcka nya platser, utan också att få lära känna nya människor och kulturer. Förutom passionen för att resa tycker Melanie om musik, dans, träning och att umgås med vänner. Hon uppskattar även god mat och dryck, främst från Italien dit hon flitigt åker tillsammans med sin familj.

 

Vilken italiensk maträtt i din favorit?

Hmm svår fråga, allt är ju så gott. Förra sommaren var vi på ett lokalt event nära där min sambo kommer ifrån som hette Festa del Gnocco. Där hade de satt upp stora tält med flera personer som gjorde gnocchi för hand av potatisar som kom från trakten. Här blev vi serverade färsk gnocchi med tryffel, och det var nog bland det godaste jag ätit i hela mitt liv. Tycker även generellt mycket om pasta med tryffel så får nog säga att det är min italienska favoriträtt. 

 

Har du någon favoritplats att besöka i Italien?

Jag älskar Toscana! Maten, vinet, landskapen - allt! Så det är definitivt är en av mina favoritplatser i Italien. Tycker även att kusten i södra Italien är väldigt härlig. 

 

Tiden innan Tara Pac

Utöver Melanies passion för att utforska världen ligger ett starkt intresse för marknadsföring, hållbarhet och digitalisering. Med en kandidatexamen inom ekonomi med fokus på företagsekonomi och marknadsföring, följt av en masterexamen inom internationell marknadsföring, har hon rustats med verktygen för att navigera i den dynamiska världen av affärer och kommunikation. Efter avslutade studier har hennes karriär tagit henne till olika hörn av världen. Från San Francisco till Verona och Köpenhamn har hon arbetat inom marknadsföring på både strategisk och operativ nivå.

Tidigare har Melanie främst arbetat inom IT-branschen för företag med en tydlig hållbarhetsinriktning. Där har hon fått möjlighet att kombinera sina passioner för marknadsföring och hållbarhet, och på så sätt bidra till att främja företag som strävar efter att göra en positiv förändring i världen.

 

Varför Tara Pac?

Hur hamnade då Melanie på Tara Pac? Hon beskriver med egna ord:

Förpackningsbranschen är en helt ny värld för mig, vilket känns som en intressant och spännande utmaning! Dessutom känner jag att denna roll var optimal eftersom den kombinerar två av mina stora intressen, marknadsföring och hållbarhet. Att få arbeta med båda dessa områden tillsammans känns väldigt unikt och jag ser så fram emot att dagligen få jobba med det jag brinner för och ytterligare utvecklas inom detta.

Sist men inte minst, hamnade jag faktiskt här mycket på grund av magkänsla. Under rekryteringsprocessen när jag besökte kontoret fick jag en mycket positiv upplevelse. Delvis imponerades jag generellt av arbetsplatsen och det fina kontoret, men främst av den härliga stämningen som fanns mellan kollegorna. Gemenskap och god sammanhållning är något jag värdesätter högt på en arbetsplats, och jag är övertygad om att jag hittat det här på Tara Pac.

 

Tack för pratstunden säger vi och blickar framåt där vi ser mycket fram emot att få börja denna nya och spännande resa tillsammans med Melanie!

 

Lars om rekryteringen

Som ett led i vårt hållbarhetsarbete har vi anställt Melanie som Marketing & Sustainability coordinator. Vi får in en tjej som brinner för både Marknadsföring och Hållbarhet, precis det vi sökte. Även om förpackningsbranschen är nytt för henne så är jag övertygad om att hon kommer leverera tillsammans med hela vårt team på Tara Pac. Önskar henne ett stort lycka till och välkommen! 

– Lars Persson, VD

Melanie personalbild
Ikon scrolla till toppen av sidan