logo
Plastdunk 5 och 10 liter

Två vanliga storlekar på plastdunkar

Vårt utbud av plastdunkar är brett och skiljer sig både i volym, material och form. Det finns helt enkelt en dunk för nästan alla behov. Våra vanligaste modeller är plastdunkar i PE-material på volymer om 5 liter och 10 liter.

Dunkarna erbjuds som standard i utföranden av vita, naturfärgade eller transparenta, då beroende av vilket material plastdunken är producerad av. Våra dunkar är livsmedelsgodkända och det finns flera modeller som även är godkända för UN-produkter. Det finns också olika modeller som antingen är i standardutförande eller stapelbara helt beroende på hur den ska användas. 

För livsmedelsvaror är det vanligt att våra plastdunkar fylls med oljebaserade produkter, såser, dressingar, majonnäs, sylt, soppor och annat för storkök är inte helt ovanligt. Äggvitor och äggulor är också vanliga produkter att fylle exempelvis en 5 liters plastdunk med. 

Har du produkter för bygg/kemibranschen så är det vanligt med både plastdunkar på 5 liter och på 10 liter, även större volymer finns. Här är det vanligt att dunkarna fylls med ren olja, oljebaserade produkter, lösningsmedel, lim och mycket mer. Det är även vanligt att tvåkomponents-produkter fylls i dunkar. 

Under pandemin användes mycket handsprit och handsprit på dunk blev därför en otroligt vanlig produkt att fylla plastdunkar på både 5 och 10 liter med. 

Plastdunkar i olika material som passar för såväl byggindustrin som livsmedel och kemi

Plastdunkar med innehåll

Ikon scrolla till toppen av sidan