Kontakta oss
  • Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt med dig

  • +46 46-23 80 90+45 98 38 92 66
    +47 22 33 36 00+358 9 348 9185

PET-flaskor

PET-flaskor med glasklar kvalitet
till din produkt!

Vi erbjuder ett väldigt stort utbud av PET-flaskor till olika ändamål. Det finns inte bara en PET-flaska till din produkt utan många olika varianter som ingår i diverse serier. Har du en produkt som kräver varmfyllning så har vi kunskapen om vilken PET-flaska som krävs för att din produkt ska bli så hållbar som möjligt.

Volymerna på våra PET-flaskor finns från 40 ml upp till 1,5 liter och du kan göra den unik genom att välja att trycka på flaskan och välja en egen färg på kapsylen. Vill du även tänka på miljön så kan vi erbjuda PET-flaskor i återvunnet material som är godkända för livsmedel. Dessa är då något mer grå men ändå i transparent PET. Ett mycket populärt alternativ som sticker ut på hyllan.

Eget verktyg? Vi får en del frågor om hur du ska göra för att sticka ut på hyllan med din produkt och vi erbjuder därför att kunna skapa ditt egna unika verktyg för just din PET-flaska. Det krävs givetvis större volymer och längre framförhållning men det är ett lyckat koncept

Filter

Varför ska du välja PET-flaskor?

 

Vill du visa upp din produkt på ett attraktivt och smakfullt sätt så är det PET du ska välja! Flaskor i PET  har hög syrebarriär och andas inte lika
mycket som polyeten-flaskor vilket gör att både hållbarheten ökar och även att man kan ha tuffare produkter som lampolja och kylarvätska.
Vidare är plast ett lätt material, vilket betyder mindre energiåtgång vid transporter, som i sin tur resulterar i lägre transportkostnader.

Varmfyllning av PET-flaskor

Standard flaskor i PET klarar endast varmfyllning upp till ca 60 grader. Ska ni fylla produkter med högre temperaturer så erbjuder vi HOT-filling flaskor som klarar upp till 85 grader. Öppningen på våra PET-flaskor finns med både 28 och 38 mm öppning.

Hur fungerar en pet flaska i en cirkulär ekonomi?

Ju mer pet flaskor konsumenter återvinner genom att panta eller sortera, desto mer material får vi till att göra nya  pet flaskor utav gamla.
Tack vare vårt pant-system så kan vi erbjuda PET-flaskor i återvunnet material (rPET) som är godkända för livsmedel. Lite tips när du sorterat en pet flaska är att du ska ta av kapsylen eftersom den oftast är i ett annat material (PE).