Kontakta oss
  • Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt med dig

  • +46 46-23 80 90+45 98 38 92 66
    +47 22 33 36 00+358 9 348 9185

Sprayflaska

Din Sprayflaska för hemmet – finns även i återvunnet material 

 

Sprayflaska, vad ska du ha en sån till och vad behöver du tänka på? 
Om du har en produkt som är flytande och behöver doseras med ett jämnt tryck så är en sprayflaska givetvis optimal för ändamålet. Beroende på vad din produkt innehåller och har för krav så rekommenderar vi antingen en i PET, rPET (återvunnen PET) eller PE. Inom lantburk och växtvärlden ser vi ofta sprayflaskor i PE medan städ– och hem-industrierna använder sig mer av sprayflaskor i PET eller rPET. 

Sprayflaska i PET och rPET
Det är till stor fördel om sprayflaskan är i PET eftersom du ser hur mycket som är kvar av produkten då PET-materialet är naturligt genomskinligt. Önskar du att sätta din prägel på förpackningen går det även att färga in flaskan och genom det få ett eget uttryck. I en del fall kan det även vara användbart för att skydda produkten mot UV-ljus. 

Sprayflaska i PE och rPE
PE (även kallad HDPE) är ett material som klarar lite starkare produkter, vilka ofta har en kemisk bas eller på annat vis innehåller något som kan vara frätande. Den här typen av produkter behöver därför en mer tålig flaska och då lämpar sig en i PE utmärkt. Eftersom PE är ett material som inte är naturligt genomskinligt går det istället att arbeta med en siktrand för att kunna se hur mycket det är kvar i flaskan. 

Sprayflaskor i återvunnet material – senaste trenden!
Vi ser en allt större efterfrågan på förpackningar i återvunnet material. Vi erbjuder sprayflaskor i återvunnet material både i PET och PE, färgen på flaskan blir en aning grå eftersom de då består av återvunnen plast-granulat.

På bilden syns en sprayflaska på 750 ml som heter MULTI-TRIGGER på 750 ml i återvunnen PE och bredvid syns vår sprayflaska i infärgat PET också på 750 ml