Kontakta oss
  • Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt med dig

  • +46 46-23 80 90+45 98 38 92 66
    +47 22 33 36 00+358 9 348 9185

Välkomna den 29 augusti!

Delta i en halvdags utbildning tillsammans med våra leverantörer och bli expert på återvunnet material och vilka förpackningar som lämpar sig för din produkt.

Material

PP

PP

PET

PET

PE

PE

Agenda

11.30  | Lunch
Vi börjar dagen med lunch och mingel!

13.00  | Är plast verkligen dåligt, eller är funktionen
viktigare än resultatet utan? Esbjörn Olofsson – OPEA Solutions

Esbjörn kommer att tala om hur en förpacknings funktion i många fall är viktigare än själva materialet och vad vi vinner på att använda rätt förpackning. Går förpackningen att återvinna och är det möjligt att använda förnyelsebart material?

13.45  | Work shop
Vi kommer att vara uppdelade på fyra olika stationer där Ni
får möjlighet att gå runt och se olika material och förpackningar som kommer att presenteras av våra leverantörer. Jokey Plastik GmbH (PP), Dumocom (PET) och Schela Plast AB (PE).

15.30 | Återvinning & Cirkuläritet – Förväntningar & mål
vs. lagstiftning. Dr Åsa Halldén Björklund – Perstorp AB 

Åsa kommer att tala om diskrepansen mellan EU-lagstiftningens krav på livsmedelssäkerhet och de förväntningar och mål som finns i samhället och bland våra politiker. Hon kommer att ta upp exempel där återvinning fungerar bra och även visa att tekniken för sortering finns, även för svarta förpackningar.

 

Våra förpackningar

Plasthinkar Återvunnen PP som rekommenderas i en grå eller mörk färg. Ej till livsmedel men lämpar sig utmärkt till färg, kemi och byggindustrin.  PET- flaskor Erbjuder livsmedelsgodkända flaskor i upp till 100% rPET.  PE- flaskor Återvunnen PE i grå eller mörk färg. Ej till livsmedel men lämpar sig utmärkt till kemiska produkter.