Vilken förpackning ska du välja?

Val av förpackning kan vara svårt och hur du ska tänka beror helt på vilken produkt du har. Vi har sammanställt lite generell info kring olika branscher för att hjälpa till bland alla val. Givetvis finns vi alltid här och tar gärna en diskussion för att hjälpa dig hela vägen – från insida till utsida.

Förpackningar till livsmedel
Produktförpackningar till livsmedel ställer höga krav på kvalitet och säkerhet för att det ska få klassas som livsmedelsgodkända.
Vi möter dessa krav på alla våra produktförpackningar till livsmedel och är störst på plasthinkar, plastburkar och plastflaskor i denna kategori. Vårt bredaste sortiment av återvunna förpackningar, godkända till livsmedel är PET-flaskor.

Färg-förpackningar
Till färgindustrin erbjuder vi Nordens största sortiment av plasthinkar med lock. Nästan alla modeller finns i återvunnet material och passar utmärkt till kemiska produkter. Modellerna i oval och rektangulär form är speciellt utformade till färgindustrin för att vara ergonomiska och funktionella just för denna bransch. Vår JET+ serie är också anpassad för färg då locket håller extra tätt och är anpassad för att klara av skakmaskiner.

Förpackningar till bygg-branschen
En bransch som behöver funktionella och anpassade produktförpackningar för att underlätta när de används ute på byggarbetsplatser. Rektangulära plasthinkar är populärt med både metall och ergonomiskt plasthandtag. Större plastdunkar är också vanligt i denna kategori till flytande produkter. Inne på butikshyllan ser man ofta transparenta plastburkar i polypropen till skruv och spik. Generellt för byggbranschen är att återvunna förpackningar ofta passar utmärkt där, glöm inte det!

Förpackningar till kemiska produkter
Kemiska produkter likt livsmedel ställer högra krav på en förpackning, vanligen krävs extra säkerhet. Tuffa produkter, ofta frätande behöver en förpackning som klarar detta. Till lättare produkter är plastflaskor i polyeten populära. För transport av tyngre produkter är både IBC-behållare och plåthinkar vanliga att använda till denna kategori.

Förpackningar till trädgårdsprodukter
Gödning och växtnäring är ett segment som har växt hos oss där fyrkantiga plasthinkar med handtag och tryck har blivit en populär artikel. Till flytande produkter som kräver en pump har våra PET-flaskor kommit in på marknaden och då även i återvunnen plast. För natur- och lantbruk erbjuder vi både återvunna plasthinkar i rPP och flaskor i rPET samt rPE.

Kosmetik-förpackningar
Plastburkar i PET är vanliga till lite mer lyxiga produkter som badsalt, krämer och andra hudvårdsprodukter. En av fördelarna är att de har skruvlock vilket gör det enkelt att använda och sedan försluta igen. Plastflaskor i PET, rPET, PE och rPE är populära i denna kategori då många kosmetiska produkter är i flytande form och kanske behöver en pumpflaska. Vi har också smarta krämburkar med refill-möjligheter för att spara på råmaterialet genom att låta kunden återanvända höljet på burken och enbart köpa en ny refill-innerdosa.

Är du mer intresserad av våra förpackningar, tveka inte på att ta kontakt med oss!
Du gör det enkelt via formuläret på länken nedan