Små plastflaskor till sprit

Vårt utbud av små flaskor till sprit består av plastflaskor i PET. De liknar de typiska små snapsflaskorna i glas men är istället tillverkade av glasklar PET. En del kan tycka att plast känns som ett sämre alternativ än glas men faktum är att det snarare är tvärt om. Plastflaskor har flera fördelar jämfört med flaskor av glas.

Arbetar du med logistik är plastflaskor betydligt lättare och kräver inte alls samma ansträngning eller energiåtgång för att hantera och transportera dina leveranser. När flaskorna väl kommer fram till butiken så är det fördelaktigt med lättare vikter även här, flera glasflaskor packade tillsammans blir betydligt tyngre än om de är i plast istället. I så väl produktionen som i butiken minskar även risken för glas-kross och skador relaterade till det när produkterna är förpackade i plastflaskor.

Våra PET-flaskor är alltid livsmedelsgodkända, till skillnad från PE och PP är PET faktiskt livsmedelsgodkänt även i återvunnet material vilket sticker ut för just denna plast. Det går alltså att göra grönare val genom att använda återvunna PET-flaskor till din sprit som dessutom är livsmedelsgodkända. Samtidigt som du underlättar hanteringen hela vägen från produktionen hem till slutkonsumenten (och tillbaka till butiken för pantning såklart).

Låter det här intressant och får dig att vilja veta mer? Tveka inte på att ta kontakt med oss så berätta vi gärna mer om våra återvunna plastflaskor, flaskor till livsmedel eller hur det egentligen fungerar med återvunnet material i förpackningar.