Intervju med Olof

Olof är inte sen på bollen när våra kunder vill sätta igång med ett nytt projekt och förverkliga deras förpackningsvisioner. Han tycker om kundrelationen och saknar de fysiska mötena som under pandemin ersatts med digitala sådana. I den här intervjun får du höra mer från Olof om hur det är att arbeta med projekt och ta fram nya förpackningar.

Olof, hur länge har du arbetat på Tara Pac och vad är din roll på företaget?

Jag har varit här i tre år nu och min roll är Sales vilket innebär att jag jobbar inom försäljning med våra svenska kunder. Mitt arbete innebär mycket kundbearbetning och kontakt med så väl befintliga som nya kunder.

Vad tycker du är roligast med ditt arbete?

Det roligaste i min roll är att komma i kontakt med kunder. Speciellt när jag kan träffa dem ute i deras dagliga arbete och lära känna dem på deras hemmaplan. Det ger mig en bra inblick i deras produktion och verksamhet vilket ger mig bättre förutsättningar för vad jag kan göra för dem.

”Att sedan få se slutprodukten på hyllan är ju det bästa, det gör både mig och våra kunder extra stolta att kunna visa upp något som ingen annan på marknaden har.”

– Olof Andersson, Sales

Jag tycker om när jag kan vara med från början i ett projekt, visa vad vi kan göra och presentera möjligheterna. Speciellt när vi skapar en ny förpackning tillsammans som är helt anpassad efter just kundens specifika behov och önskemål. Att sedan få se slutprodukten på hyllan är ju det bästa, det gör både mig och våra kunder extra stolta att kunna visa upp något som ingen annan på marknaden har. Då har kundrelationen gått från en första kontakt till en nöjd och återkommande kund och det är alltid lika kul.

Bild från kontoret där många möten har hållits på distans

Hur har den senaste tiden påverkat ditt arbete?

Vi har fått anpassa oss på flera sätt nu under pandemin, det blir mycket digitala möten. Vilket jag personligen inte tycker är en höjdare, mycket av den personliga dialogen blir inte densamma. Jag tror att den här typen av digitala möten är här för att stanna och att det blir mer av det framöver även när vi kan ses som vanligt så jag tänker att vi får anpassa oss och hitta nya lösningar på det.

Du nämnde tidigare att skapa en ny förpackning, är det möjligt att som kund komma med önskemål om en helt egen förpackning?

Det är absolut möjligt, sen är det inte alltid som vi kan lösa de önskemål som finns. Men vi kikar gärna på det och försöker se vad vi kan lösa åt kunderna.

Hur en 3D-ritning kan se ut i processen

Hur går den processen till?

Det beror ofta på projektet såklart, men i korta drag så kommer en kund med en förfrågan utifrån deras specifika behov/krav och önskemål. Ibland presenterar vi möjligheter när vi ser dem. Där efter så är processen igång där vi internt och tillsammans med kunden diskuterar fram vilka möjligheter det finns. Sedan skapas ritningar och prover i form av 3D-modeller.

När proverna är godkända av kunden så ska de testas i produktion och fyllningslinjer osv. Efter där så är det bara finjusteringar och slutliga val av färg och tryck som bestäms. Sen återstår bara produktion och där efter så är förpackningen ”good to go” och redo för butikshyllan!

”Allt är ju relativt men jag skulle vilja svara ja på den frågan.”

– Olof Andersson, Sales

Kan vem som helst komma med en sån förfrågan?

Allt är ju relativt men jag skulle vilja svara ja på den frågan. Det krävs en viss kvantitet för att ett nytt verktyg ska vara kostnadseffektivt. Generellt går det att göra ett eget verktyg av alla plastmaterial men självklart styr det vilka önskemål du har och vilken kvantitet du söker. Frågan är alltid fri och vi hjälper gärna till i de fall vi kan såklart.

Finns det något annat du vill tillägga?

Jag ser väldigt mycket fram emot att kunna träffa våra kunder mer fysiskt igen eftersom jag gillar det personliga mötet.